Een onafhankelijke, objectieve en betrouwbare keuring aan uw voertuig.
· de beoordeling wordt uitgevoerd volgens de wettelijke keuringseisen van de RDW
· geen reparatie en -onderhoudsverplichting
· uw krijgt een onafhankelijk en deskundig advies over onderhoudstoestand en/of reparaties
· indien nodig wordt uw voertuig onmiddellijk gerepareed (onder het genot van een kopje koffie of thee)
· gratis herkeuring (indien nodig) binnen 2 weken
· de keuring wordt uitgevoerd met uiterst moderne en computergestuurde apparatuur

Voor een afspraak kunt u bellen: 043-450 1728

Controlepunten
De keurmeester controleert , conform de door de overheid voorgeschreven richtlijnen, de voertuigen op o.a. Verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie)

Milieu
(uitlaatgassen, roetmeting of viergasmeting) Algemeen (kentekenbewijs deel I, voertuig-identificatienummer en de gebruikte brandstof)

Roetmeting
Sinds 1 januari 1997 ondergaan auto's met een dieselmotor én met een bouwjaar van 1980 of later bij de APK een roetmeting. De APK-keurmeester volgt hierbij een voor heel Europa vastgestelde meting. Bij deze meting is het van groot belang dat u uw auto in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt om motorschade te voorkomen. De dieselmotoren van na 1972 zijn erop geconstrueerd om deze meting te kunnen ondergaan mits de onderhoudsbeurten overeenkomstig de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd.

Viergasmeting
Vanaf 1 januari 1998 moeten auto's met een benzinemotor of LPG-motor met een 'geregelde' katalysator én met een bouwjaar van 1993 of later een zogenaamde viergasmeting ondergaan. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.